Rune Anderssons stipendiefond inom Chalmers Vänner

·

Rune Anderssons stipendiefond inom Chalmers Vänner kommer från och med 2007 och fem år framöver att dela ut stipendier till chalmerister med avlagd civilingenjörs-, arkitekt-, högskoleingenjörs- eller masterexamen för vidareutbildning utomlands. Stipendiet riktar sig till dig som efter studier samt något eller några års arbetslivserfarenhet vill vidareutveckla din akademiska kompetens genom kompletterande tvärvetenskapliga studier inom

  • i första hand ekonomi eller juridik
  • i andra hand annan disciplin, där sökande kan visa på nyttan av studierna.

Studierna ska ske utomlands, företrädesvis vid något av de topprankade universiteten i världen.

Stipendiet är om högst 500 000 SEK och ska täcka såväl terminsavgifter som förhöjda levnadsomkostnader under studietiden (exempelvis uppehälle, försäkringar, tur och returresa till studieorten, studieresor under utbildningen samt litteratur). Läs mer i dokumentet ansökningsförfarande.

Stipendiaten fungerar som en ambassadör för Chalmers tekniska högskola och bör hålla det i åtanke.

Rune Andersson

Rune Andersson (V68) är donator och instiftaren av Rune Anderssons stipendiefond inom Chalmers Vänner. Rune Andersson var under 1980-talet vd för industrikoncernen Trelleborg och tongivande inom svenskt näringsliv. Idag arbetar han med sitt familjeföretag Mellby Gård som äger ett flertal bolag inom industri och handel.

Rune är filantrop och har tidigare donerat pengar till Chalmers under kårhuskampanjen; hörsalen RunAn är uppkallad efter honom. Han är tacksam för den utbildning som han erhöll på Chalmers och ser inrättandet av en stipendiefond som ett sätt att inspirera unga civilingenjörer att under sin yrkesverksamma tid bidra till förändring och utveckling.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 17 mars 2008. Du ska använda en speciell ansökningsblankett som finns nedan. Längst ner i detta dokument hittar du även en länk till mer information om ansökningsförfarandet.

Ansökan skickas till:
Registrator
Chalmers tekniska högskola
412 96 Göteborg
Märk ansökan med diarienummer C 2008/27

Beslut fattas av särskild utdelningsnämnd och fastställs av styrkommittén för Chalmers Vänner. Beslutet kan inte överklagas.

Mer information