Lärarstipendie Linköping

·

Stipendier till lärare vid filosofiska fakulteten som gjort betydelsefulla insatser för forskning och forskarutbildning

Filosofiska fakulteten har en bred och mångfacetterad verksamhet där forskning och forskarutbildning är i ständig utveckling. Såväl den tematiska eller tvärvetenskapliga forskningen som den disciplinära förändras genom att nya viktiga forskningsfält etableras och nya forskarutbildningar utvecklas.

Det är en viktig uppgift för fakulteten att stimulera diskussionen om denna utveckling inom forskning och forskarutbildning. Fakultetstyrelsen avsätter därför ett stipendieutrymme avsett för lärare vid filosofiska fakulteten som gjort betydelsefulla insatser för att utveckla fakultetens forskning och forskarutbildning eller andra insatser för forskningen vid fakulteten. Stipendiet skall användas för resa eller studiebesök i anslutning till arbetet. Det utdelade stipendiet förvaltas av institution eller motsvarande enhet utan avdrag. Förslag till användning görs i samråd med prefekt eller motsvarande. Reseändamålet godkänns av fakulteten.

Lärare och studenter inom fakulteten kan nominera kandidater. Nomineringen sker via fakultetens institutioner eller StuFF och dess sektioner. Förslagen skall vara väl motiverade. Stipendiet utdelas en gång per år i samband med fakultetens julavslutning och bör ha anknytning till insatser som genomförts under närmast föregående åren.

Beslut om stipendier fattas av fakultetsstyrelsen efter förslag från en stipendiekommitté.

Stipendiesumman uppgår till 15000:-.